Donut için, yumurta, şekerler, zeytinyağı, ekşi krema ve vanilya özünü bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Muz püresini ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın. Hamur karışımını yağladığınız donut kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 13-14 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Glazür için, tereyağını bir tavaya alıp eritin. Rengi koyulaşmaya başlayınca esmer toz şekeri ekleyip 1 dakika karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Krema, vanilya özü ve tuzu ekleyip karıştırın. Pudra şekerini de ilave edip tüm malzemeler özdeşleşinceye kadar karıştırın. Kalıptan çıkardığınız donutların her birini hazırladığınız glazüre batırın. Glazür donduktan sonra üzerlerine toz Antep fıstığı serperek servis yapın.
Teşekkür ederiz.