Limon kremasının sarı renginin tonunu kullandığınız yumurta sarılarının rengi etkiler. Bazen açık sarı bazen koyu sarı olabilir. Arzuya göre kremanıza 1 çay kasığı zerdeçal ekleyebilirsiniz.
Kahvaltılık olarak servis edilebileceği gibi tatlılarda, kurabiye, kek ve pastalarda da krema olarak kullanılabilir. Servislerinizde taze nane, limon dilimleri ve mavi haşhaş kullanabilirsiniz.
3 adet büyük boy yumurta sarısı (Gezen tavuk veya organik)
2 adet büyük boy limon (Hem kabuğu hem suyu kullanılacak)
1/2 bardak toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam tuz
Limon Kreması
Nasıl Yapılır
Limonların sarı kabuklarını ince rendeleyip suyunu sıkın. Yumurta sarılarını güzelce çırpın. Limon kabuğu rendesi, limon suyu, toz şeker, tuz ve yumurta sarılarını karıştırıp bir sos tavasına alın. Kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp kıvam aldığında ocaktan alıp tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Limon kremasını ara ara karıştırarak hem oda sıcaklığına getirin hem de kabuk yapmasını önleyin. Kremayı süzgece alıp bastırarak orta boy cam bir kavanoza süzün. Buzdolabında ağzı kapalı olarak 6-7 gün muhafaza edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.