Kuruyemişli Armut Tatlısı

Kuruyemişli Armut Tatlısı
25 Ekim 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kuruyemişli Armut Tatlısı için

Malzemeler

  • 2 armut
  • 1 çay bardağı esmer toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı pirinç Antep fıstığı
  • Yarım çay bardağı kavrulmuş file badem
  • Yarım çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • Yarım çay bardağı su

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı süzme yoğurt
  • Hazır karamel sos
Kuruyemişli Armut Tatlısı

Nasıl Yapılır

Armutların kabuklarını soyup küp doğrayın ve geniş bir tavaya alın. Esmer toz şeker, tereyağı, kuruyemişler ve suyu ilave edin. Armutlar suyu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin. Armutları servis kaplarına paylaştırın üzerine pudra şekeri ile birlikte çırptığınız süzme yoğurdu ilave edin. Yoğurdun üzerine karamel sos gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo