Kaymaklı İncir

Kaymaklı İncir
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kaymaklı İncir için

Malzemeler

  • 8 adet büyük boy ve sert incir 
  • 8 tatlı kaşığı kaymak 
  • 8 tatlı kaşığı ince çekilmiş yer fıstığı
  • 8 çay kaşığı bal 
  • Yarım çay kaşığı karabiber 
  • 2-3 yemek kaşığı gül suyu (Gıdaya uygun) 
  • Nane yaprakları
Kaymaklı İncir

Nasıl Yapılır

Kendinizi şımartmaya yetecek çok kolay kaymaklı incir tarifi

  1. İncirleri yıkayıp iyice kuruladıktan sonra tabanından tamamen kopmayacak şekilde 4’e kesip, yağlı kağıt serili fırın kabına dizin. Ortalarına 1’er tatlı kaşığı kaymak yerleştirip, yer fıstığı serpin. En son üzerlerine 1’er çay kaşığı gül suyu ve bir tutam karabiber serpin. 
  2. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkartın, henüz sıcakken üzerlerine 1’er çay kaşığı kadar bal dökün. Kaymaklı inciri nane yaprakları ile süsleyip bekletmeden servis yapın. 

İncir yaprakları, düzenli olarak insülin iğnesi yapmak zorunda olan diyabet hastalarında insülin miktarını azaltır. Potasyum bakımından zengindirler, bu da yemeklerden sonra vücut tarafından emilen şeker miktarını düzenlemeye yardımcı olur.

İncir, ceviz ve kaymak üçlüsü tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo