Erikli Galette

Erikli Galette
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Erikli Galette için

Malzemeler

  • 4 adet milföy hamuru
  • 10 adet mürdüm eriği veya angelik erik
  • File badem
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
Erikli Galette

Nasıl Yapılır

Çay saatlerinize yakışır leziz ve çıtır erikli galette

  1. Milföy hamurunu yağlı kağıt üzerinde incecik açın. Fırını 200 derecede ısıtın. 
  2. Erikleri ikiye bölün veya elma dilimi şeklinde dilimleyin. 
  3. Açmış olduğunuz hamurun üstüne tereyağından iyice sürün ve dilimlenmiş erikleri düzgün şekilde yerleştirin. Kenarlarını katlayın ve yumurta sarısı sürün. Toz şekeri her tarafa serpiştirin. File badem ile süsleyin. Önceden ısıtılmış fırında hamur kenarları iyice kızarana kadar pişirin. Ilık ve isterseniz 1 top dondurma ile servis yapın.

Anjelik erikli galetta tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo