Elma Pekmezi

Elma Pekmezi
01 Şubat 2024

Elma pekmezi oldukça sağlıklı ve lezzetli bir pekmezdir. Elmaların kendisinden rafine şekersiz bir şekilde elde edilir. Evde yapımı pratik ve kolaydır. Vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir, zindelik ve enerji verir. Lezzeti ile sade olarak tüketebilir ya da tatlılarınızda kullanabilirsiniz. Sadece 2 malzeme ile yapılan elma pekmezi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Elma Pekmezi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Elmaların posasının kalmadığından emin olun, posalar pekmezin çabuk bozulmasına sebep olacaktır
  • Kullandığınız elmalar kırmızı ve şekerli olursa pekmeziniz daha güzel ve kıvamlı olacaktır. 

Alternatif lezzetler için üzüm pekmezikeçiboynuzu pekmezi ve dut pekmezi tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Elma Pekmezi için

Malzemeler

  • 10 adet elma 
  • Su 
Elma Pekmezi

Nasıl Yapılır

  1. Elmalar yıkanır ve gelişi güzel, çekirdekler ve sapları dışında doğranır. 
  2. Tencereye alınan elmaların üzerine elmaların hizasında su koyulur ve pişmeye bırakılır. 
  3. Su kaynamaya başladıktan sonra düzenli aralıklarla karıştırılır ve kaşık ucuyla yavaş yavaş ezilebilir. 
  4. Elmalar kendi kendine dağılmaya başlayınca altı kapatılır ve önce süzgeçten ardından tülbentten geçirilerek posasız bir su elde edilir. 
  5. Elde edilen su temiz bir tencereye alınarak yaklaşık 1-1,5 saat kıvam alana kadar kaynatılır. 
  6. Temiz kavanozlara pay edilerek oda ısısında güneş görmeyen yerde saklanır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo