Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan muhallebi; eski zamanlarda sadece önemli konuklara sunulurdu. Balkan ülkelerinde de yer verilen bu tatlının; kadayıflı, sakızlı, çikolatalı, ve meyveli çeşitleri mevcuttur. Ana malzemeleri pirinç unu, süt ve nişastadır. Anne sütünün ardından bebeklere önerilen tamamlayıcı besin kaynaklarından biridir. Protein ve kalsiyum değeri yüksek olduğu için, zihinsel ve fiziksel gelişimi büyük ölçüde etkiler. Malzemeleriniz hazırsa, özellikle ramazan ayında sık sık tüketilen nefis çilekli muhallebi tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Çilekli Muhallebi Kaç Kaloridir?
Çilekli muhallebinin bir porsiyonu, yaklaşık 160 kaloridir. Yapımında doğal tatlandırıcı olan çilek kullanıldığı için, bu tarifi diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Diyabet hastalarının ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.
Resimli muhallebi tarifine de göz atın.
Üzeri için
Teşekkür ederiz.