Çilekli Muhallebi

Çilekli Muhallebi
17 Nisan 2023

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan muhallebi; eski zamanlarda sadece önemli konuklara sunulurdu. Balkan ülkelerinde de yer verilen bu tatlının; kadayıflı, sakızlı, çikolatalı, ve meyveli çeşitleri mevcuttur. Ana malzemeleri pirinç unu, süt ve nişastadır. Anne sütünün ardından bebeklere önerilen tamamlayıcı besin kaynaklarından biridir. Protein ve kalsiyum değeri yüksek olduğu için, zihinsel ve fiziksel gelişimi büyük ölçüde etkiler. Malzemeleriniz hazırsa, özellikle ramazan ayında sık sık tüketilen nefis çilekli muhallebi tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Çilekli Muhallebi Kaç Kaloridir?

Çilekli muhallebinin bir porsiyonu, yaklaşık 160 kaloridir. Yapımında doğal tatlandırıcı olan çilek kullanıldığı için, bu tarifi diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Diyabet hastalarının ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

Resimli muhallebi tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilekli Muhallebi için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3⁄4 su bardağı toz şeker 
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • Yarım kg çilek
  • 200 g krema
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Nane yaprakları
Çilekli Muhallebi

Nasıl Yapılır

  1. Süt, toz şeker, pirinç unu ve kremayı bir tencereye alıp karıştırarak pişirin. Başka bir kapta yumurtaları mikser ile çırpın.
  2. Süt kaynamaya başlayınca yumurtaları yavaşça ilave edin ve durmadan çırpın. Son olarak vanilyayı ekleyip 2-3 dakika pişirin ve ocaktan alın.
  3. Karışımı ikiye bölün ve yarısını servis kaselerinizin 1/3’ünü dolduracak şekilde paylaştırın. 
  4. Çilekler, pudra şekeri ve limon suyunu blenderda püre haline getirin. Pürenin 1/3’ünü muhallebinin diğer yarısıyla karıştırın ve kaselere bölüştürün.
  5. Tekrar kaselerin 1/3’ü kadar çilekli muhallebi koyun. Muhallebileri buzdolabına alıp soğumaya bırakın. Kalan çilek püresini muhallebilerin üzerine bölüştürün. Nane yaprakları ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Muhallebi malzemeleri bir araya getirildiğinde mikserden geçirin. Pişirme esnasında tahta kaşık ile sürekli karıştırın.
  • Kıvamı yumuşak olursa, içerisine pirinç unu ve nişasta ilave edin.
  • Tat katmak için çilek püresinin içine, portakal suyu ve limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
  • Tatlının yanmaması için, ocağı kısık ateşe ayarlayın ve fokurdayana kadar karıştırın.
  • Dilerseniz, pişen muhallebiyi son kez mikserden geçirebilirsiniz. Böylece topaklanma oluşumunu engelleyebilirsiniz.
  • Tatlıyı servis etmeden önce, üzerini ufalanmış ceviz ve fındık ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo