Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Ekşi süt yapmak için sütü bir tencereye aktarıp kaynamadan hemen önce ocaktan alın. Ilınması için 5 dakika kadar bekleyin. 1 yemek kaşığı elma sirkesini ekleyip karıştırın ve 10 dakika kadar bekletin.
Şeker ve yumuşamış tereyağını başka bir kapta mikserin yüksek devrinde 3-4 dakika çırpın. Krema haline geldiğinde yumurtaları tek tek kırarak çırpmaya devam edin. Vanilyayı ekleyin. Kenarda bekleyen süte gıda boyasını ekleyip karıştırın. Kesik sütü ve unlu karışımı yumurtalı kek harcına yavaşça çırparak ekleyin. Kırmızı kek harcını yağlı kağıt serili 22 cm çapındaki kalıba aktarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Krema için labneyi derin bir kaba alın. Toz kremşantiyi ekleyip mikserin yüksek devrinde, koyulaşıncaya kadar çırpın. Üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve en üstteki kabaran kısmını keserek düzleştirin. Kremayı buzdolabından çıkarıp kekin üzerine yayın. Taze ya da dondurulmuş vişne taneleri ile süsleyin. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.