Tart Kek

Tart Kek
03 Kasım 2024

Yumuşak kek ve lezzetli krema ile pratik bir pasta hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Kek, muhallebi ve meyvelerle hazırlanan tart kek, özel günlerin kurtarıcısı niteliğindedir. İsteğe göre renkli kremalarla süsleyebilirsiniz. Yapımı oldukça olan tart kek için malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için sade cupcake, kek kreması ve çilekli tarçınlı kek tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tart Kek için

Malzemeler

Kek için:

  • 2 adet yumurta 
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çay bardağı un 
  • 1 çay bardağı süt
  • 2/3 çay bardağı sıvıyağ 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 10 gr kabartma tozu 
  • 5 gr vanilya 

Muhallebi için:

  • 500 ml süt 
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 5 gr vanilya 
  • 2/3 çay bardağı şeker 

Üzeri için:

  • Mevsim meyveleri
  • 1 su bardağı süt, ıslatmak için
Tart Kek

Nasıl Yapılır

  1. Muhallebi için süt ve vanilya ocağa alınarak pişirilir. 
  2. Bir kapta şeker, un ve nişasta harmanlanır.
  3. Sıcak süt ile birleştirilir, pürüzsüz olana kadar çırpılır, kıvam aldığında altı kapatılarak soğumaya bırakılır. 
  4. Kek için yumurta ve şeker yaklaşık 3-4 dakika kabarana kadar çırpılır. 
  5. Sıvıyağ, tereyağı ve süt eklenerek çırpılmaya devam edilir. 
  6. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek karıştırılır. 
  7. Tart kalıbı yağlanır ve unlanır. 
  8. Kek hamuru tart kabına dökülerek 180 derecede 20-25 dakika pişirilir. 
  9. Soğuduktan sonra kek ıslatılır ve krema dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.
  10. Kekin ve kremanın soğuk olmasına dikkat edin. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo