Yumurtaları derin bir kaba kırıp, üzerine şekeri ekleyin. Mikser ile 4-5 dakika, köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Üzerine eritip ılıttığınız tereyağını ve maden suyunu ilave edip, 2-3 dakika daha karıştırın. Vanilya ve kakaoyu da katıp tekrar karıştırın. Kabartma tozu ve unu başka bir derin kapta karıştırıp, tel süzgeç yardımıyla eleyerek yumurtalı karışımın üzerine aktarın. Malzemeleri mikser yardımıyla iyice karıştırın.
Elde ettiğiniz kek hamurunu büyük boy, yağlanmış kek kalıbına aktarın. Üzerine iri çekilmiş Antep fıstıklarını serpiştirin. Keki önceden ısıtılmış 175 derece fırında 55 dakika kadar pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumasını bekleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.