Şehrazat Tatlısı
Süslemek için
Lezzet çocuklarınız için de harika kek tarifleri sunuyor. 30x20 cm’lik bir fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Yumurtaları ve toz şekeri mikserle köpürene kadar iyice çırpın. Metal bir kaşıkla unu ilave edin. Suyu da ekleyip karıştırın. Karışımı kaşık yardımıyla tepsiye boşaltıp yayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarınca tezgahın üzerine ters çevirip yağlı kağıdı çıkarın. Kekin kenarlarını düzgün bir şekilde kesin. Kareler kesip her tost için 3 kare kullanın. Aralarına şeftali ve böğürtlen reçeli sürün. En üstüne pudra şeker serpip kiraz şekerlemesi ve nane yaprağıyla süsleyip servis yapın.
Meyveli kekleri buzdolabında saklamanızı öneririz.
Teşekkür ederiz.