Şef Fikret Özdemir’den çay saatleriniz için peynirli sinatra keki tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Ufalanmış peynir ile hazırlanan bu kek, fırında pişirildikten sonra servis edilir.
Unu tereyağı ile yoğurun, bir adet yumurta, bir tutam tuz ve bir miktar su ekleyip yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru yuvarlayarak top şekline getirin ve 30 dakika boyunca dinlenmeye bırakın.
Krema için ufalanmış peyniri, yumurta sarılarını, şekeri ve kıvam vermesi için unu bir kaba alarak çırpın.
Dinlendirdiğiniz hamuru oklava yardımıyla 2 mm kalınlığında olacak şekilde açın. Küçük tart kalıplarına ya da küçük kek kalıplarına yerleştirin ve kalıbın kenarlarına taşan hamuru temizleyin.
Kalıpların içini hazırladığınız krema ile doldurun ve fırın tepsisine alarak önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Teşekkür ederiz.