Kayısıları ve kuru incirleri ılık su dolu bir kaseye alarak yumuşayıncaya kadar bekletip süzün.
Küp formunda doğrayıp ayrı bir kaba alın. Kuru üzüm, ceviz içi, tarçın, badem ve Antep fıstığını ilave edip karıştırın.
Zeytinyağı ve pudra şekerini geniş bir kaba alıp iyice çırpın. Üzerine yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmadan alttan üste doğru bir spatula yardımı ile yavaşça karıştırın.
Kuru meyveli karışımı ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştırın. Tereyağı ile yağlanmış ve hafif unlanmış baton kek kalıbına dökerek üzerine yer fıstıklarını serpin.
Önceden ısıtılmış 175 derece 45-50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.