- Derin bir kabın içine pudra şekeri ve tereyağını ekleyip mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave edip tekrar çırpın.
- Son olarak dilimlediğiniz çilekleri ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. 20 cm büyüklüğündeki kelepçeli kek kalıbını yağlayın.
- Üzerine kek hamurunu döküp yayın. Üzeri için gerekli olan malzemeleri derin bir kabın içinde elinizle karıştırın.
- Hazırladığınız kıtırlı malzemeyi kek hamurunun üzerine elinizle ufalayıp serpin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Daha sonra dereceyi 160 dereceye getirip 35 dakika daha pişirin. Pişen keki fırından hemen çıkarmayın. Fırının ısısında 20 dakika bekletin.
- Fırından çıkarıp oda ısısında 1-2 sat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, videolu anlatımıyla nefis çilekli kek tarifine göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.