- Kayısı komposto tanelerinin yarısını robotta ezin. Kalanları dört dilime kesin.
- Tereyağını çok kısık ateşte eritip soğumaya bırakın. Bisküvileri robotta ezin.
- Tereyağını ekleyip harmanlayın ve düzgün bir hamur yoğurun. 10 santim çapındaki 4 kalıbı yağlayın.
- Bisküvili hamuru kalıplara paylaştırıp kalıbın dibine ve kenarlarına elinizle bastırarak yayın. Kalıpları buzdolabında 30 dakika bekletin.
- Jöleyi sıcak suda eriyinceye kadar karıştırın. Peyniri çukur bir kaba alın. Krema, 2 kaşık jöle ve kayısı püresini ilave edip karıştırın.
- Karışımı tartların içine paylaştırın. Üzerlerini kayısı dilimleri ve krem şanti ile süsleyin.
- Kalan jöleyi fırça ile kayısıların üzerine sürün. Buzlukta 1 saat bekletin. Antep fıstığını serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Kayısılı Mini Cheesecake Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
- Peynirli bir tatlı olduğu için, labne ve krem peynirini yoğun bir şekilde kullanın.
- Tarife başlamadan önce malzemelerin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Cheesecake'i kalıptan kolayca çıkarabilmek için, kelepçeli kalıp kullanın.
- Çok fazla karıştırmayın. Kıvamı tutunca karıştırma işlemini bırakın.
- Pişirirken fırını sürekli açmayın. Pişirme süresine göre kontrol edin.
- Cheesecake'in kıvamını tutturmak için en az 3-4 saat buzdolabında bekletin.
- Üst kısmını çikolata sosu ve bisküvi parçaları ile süsleyin.
1 Porsiyon Kayısılı Mini Cheesecake Kaç Kalori?
- Kayısılı cheesecake'in 100 gramlık bir dilimi yaklaşık 295 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için ölçülü bir şekilde tüketin.
Daha fazla bilgi almak için cheesecake nasıl yapılır? yazımızı okuyabilirsiniz. En popüler lezzetler arasında yer alan san sebastian cheesecake tarifine de mutlaka göz atın.
Teşekkür ederiz.