Kayısılı Bademli Kek

Kayısılı Bademli Kek
09 Eylül 2020

Sevgili Elif Tapan'dan mis gibi kokusuyla yumuşacık bir kek tarifi ile karşınızdayız. A vitamini bakımından zengin bir kaynak olan kayısı, antioksidan özelliği sayesinde vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Cilt için oldukça faydalı bir besindir. Kayısı crumble ve bademli kayısı bar gibi birçok tatlının içerisinde kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, Elif Tapan'dan çay saatlerine özel kayısılı bademli kek tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısılı Bademli Kek için

Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 125 g şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 200 g un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3-4 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kayısılı Bademli Kek

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı, şeker ve vanilyayı bir kaba alarak ezin ve yumurtaları ilave ederek karıştırın. 
  2. Limon kabuğu rendesini ekledikten sonra un ve kabartma tozunu da aynı kaba alın ve karıştırın. Son olarak süt ve limon suyunu ilave edin. 
  3. Tercihan altı çıkan bir tart kalıbını yağlayın ve hamuru bu kalıba aktarın.
  4. Üzerine ikiye kesilmiş kayısıları bastırarak yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirin.
  5. Üzerine kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş çiğ badem serperek servis edin. Afiyet olsun.

1 Dilim Kayısılı Bademli Kek Kaç Kalori?

  1. Kayısılı bademli kek tarifinin bir dilimi, yaklaşık 210 kaloridir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo