- Elenmiş unu, kabartma tozunu, tarçını, havanda dövülmüş karanfili, iri çekilmiş fındık içi ile rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta harmanlayın.
- Yumurtaları, bir tutam tuzu ve pudra şekerini köpük köpük olana kadar mikserle iyice çırpın. Tereyağını ekleyin, 1 dakika daha çırpın.
- Unlu karışımı ilave edip 1 dakika daha çırpın. En son rendelenmiş havucu ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak iyice karıştırın.
- Karışımı yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
- Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ilave edip hızlıca karıştırın. Karışımı spatula ile karıştırarak ılınmaya bırakın.
- Keki fırından alın, soğuyunca üzerine ılıttığınız çikolatalı karışımı dökün. Oda ısısında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Çok sevilen pratik fındıklı kek tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.