Ballı Zencefilli Kış Keki

Ballı Zencefilli Kış Keki
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ballı Zencefilli Kış Keki için

Malzemeler

  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • ¼ su bardağı toz zencefil
  • 2 tatlı kaşığı limon kabuğu
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı bal
  • ¼ su bardağı krema
  • 1+1/4 su bardağı un
  • Bir tutam kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • 6-8 Anjelik eriği

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Ballı Zencefilli Kış Keki

Nasıl Yapılır

  1. Toz şeker ve zencefili küçük bir sos tenceresine alın. Şeker hafif eriyene kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyerek kenara alın.
  2. Ayrı bir kapta tereyağını bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Teker teker yumurtaları kırın. Bal ve kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip 3 dakika daha çırpın. Son olarak soğuyan zencefilli şekerli karışımı ilave edin.
  3. Karışımı yağlı kağıt serili yuvarlak bir fırın kabına alın. Erikleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Kekin üzerine iç kısmı dışa gelecek şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo