Toz şeker ve zencefili küçük bir sos tenceresine alın. Şeker hafif eriyene kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyerek kenara alın.
Ayrı bir kapta tereyağını bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Teker teker yumurtaları kırın. Bal ve kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip 3 dakika daha çırpın. Son olarak soğuyan zencefilli şekerli karışımı ilave edin.
Karışımı yağlı kağıt serili yuvarlak bir fırın kabına alın. Erikleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Kekin üzerine iç kısmı dışa gelecek şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Teşekkür ederiz.