Badem ve fındık içini mutfak robotunda toz haline gelene kadar karıştırın.
Oda ısısında yumuşamış tereyağını, yumurtayı, tarçını ve pudra şekerini ekleyin. Tüm malzemeyi hamur haline gelene dek karıştırın.
Hamuru yağlanmış tart kalıbına, elinizle düzelterek yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 15 dakika pişirin.
Ayva püresi için küp şeklinde doğradığınız ayvaları tencereye dizin. Üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Orta ateşte, yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Ocaktan alın ve püre haline gelene dek blender’da ezip soğumaya bırakın.
İç malzemesi için ayva püresini, tereyağını, krem peynirini, yumurtaları, pudra şekerini ve vanilyayı çırpma teliyle karıştırın. Ön pişirmesini yaptığınız tabanın üzerine hazırladığınız ayva püreli karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirin. Yarım saat pişirdikten sonra fırından alıp soğumaya bırakın. Bu arada üzeri için kedidili bisküvilerini mutfak robotuna alın. Toz haline gelene dek karıştırın. Ayrı bir kasede sıcak suyun içinde granül kahveyi çözün. Toz haline getirdiğiniz kedidili bisküvisini kahvenin üzerine serpin. İyice karıştırdıktan sonra krem peynirini ve pudra şekerini ekleyin. Hamur haline gelene dek karıştırın. Elde ettiğiniz hamurları ceviz büyüklüğünde top haline getirin. Her topu rendelenmiş Hindistan cevizine veya kakaoya bulayın. Her dilimin üzerine denk gelecek şekilde yerleştirin. 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.