Ağlayan Kek

Ağlayan Kek
11 Mayıs 2023

Kek tariflerinin en hüzünlüsünü size sunuyoruz. Akışkan çikolatasıyla hemen hemen her zevke hitap eden ağlayan kek nasıl yapılır sorusunu sizler için cevapladık. Bir kere tadına baktıktan sonra bir daha vazgeçemeyeceğiniz ağlayan kek, zor gibi görünen ancak püf noktalarıyla kısa sürede hazırlanan bir kektir. Bir dilimi ile tatlı krizlerine son veren ağlayan keki, krem şanti ile süsleyebilir, meyve parçaları ile zenginleştirebilirsiniz. Nefis mi nefis bir ağlayan kek tarifi için malzemeleri hazırlayın ve kolları sıvayın.

1 Dilim Ağlayan Kek Kaç Kalori?

Ağlayan kekin bir dilimi, yaklaşık 260 kaloridir. Krem şanti, kekin kalori değerini arttırabilir.

Ağlayan keke doyamayanlar için, farklı bir versiyonu olan nefis ağlayan pasta tarifini öneriyoruz. Alternatif olarak bol soslu ıslak kek ve muzlu çikolatalı kek tarifini deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Ağlayan Kek için

Malzemeler

  • 1-1.5 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı süt (ıslatmak için)

Üzeri için:

  • Krem şanti (isteğe göre)
  • Çikolata sosu
  • Hindistan cevizi
Ağlayan Kek

Nasıl Yapılır

  1. Geniş bir kabın içerisine yumurta ve toz şekeri alın. Kabarıp rengi açılana kadar çırpın.
  2. Ardından sütü ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. Daha sonra 2 bardak süt dışındaki kek malzemelerini karışıma ekleyin ve özdeşleşene kadar çırpın.
  4. Bu esnada fırın tepsisini yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında keki 20-30 dakika pişirin.
  5. Fırından çıkarttığınız keki birkaç dakika bekletin. Ardından üzerine çatal veya kürdan yardımıyla delikler açın.
  6. 2 bardak sütü, kekin üzerinde gezdirin ve alt kısımlarına gittiğinden emin olun. Keki ıslattıktan sonra 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
  7. Krem şanti için; bir paket toz krem şanti ve 1.5 çay bardağı sütü karıştırarak yoğun bir kıvam elde edin.
  8. Soğuyan kekin üzerine hazırladığınız krem şantiyi dökün ve her köşesine yayın.
  9. Krem şantiyi ekledikten sonra keki 1-2 saat buzdolabında bekletin.
  10. Tamamen soğuyan kekin üzerine oda sıcaklığında bekletilmiş ve ılımış çikolata sosu ilave edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Keki servis ederken hindistan cevizi serpiştirin. 

Püf Noktası
  • Krem şanti tamamen isteğe göre eklenebilir. Biz krem şanti yerine yalnızca çikolata sosu kullandık.
  • Krem şantiyi, kek soğumadan eklemeyin. Aksi takdirde sıcaklıkla eriyecektir.
  • Bu işlem çikolata sosu için de geçerlidir. Çikolata sosu ve kek soğuk olmalıdır. Bu sayede çikolata sosunun krem şanti üzerinde dağılmasını önleyebilirsiniz.
  • Ev yapımı çikolata sosu tarifini de deneyebilirsiniz.
  • Kek harcını, orta kalınlıkta bir kalıba dökün. Kekin çok ince ve kalın olmasını bu şekilde önleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo