Dondurmalı Ballı Güllaç

Dondurmalı Ballı Güllaç
02 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Dondurmalı Ballı Güllaç için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı süzme çiçek balı
  • 6 güllaç yaprağı
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Üzeri için

  • Süzme çiçek balı
  • Toz Antep fıstığı
  • Vanilyalı dondurma
  • Taze meyve
Dondurmalı Ballı Güllaç

Nasıl Yapılır

  1. Bal çeşitleri ile hazırlayacağınız tariflerle de sağlıklı iftar lezzetleri sunabilirsiniz. Sütü ısıtıp balı ekleyip karıştırın.
  2. Bir güllaç yaprağını dikdörtgen tepsiye yerleştirin. Üzerine kepçe ile ballı süt gezdirin. İki yaprağı da aynı şekilde yerleştirerek süt ile ıslatın.
  3. İri dövülmüş cevizi üzerine serpiştirip kalan güllaç yapraklarını da teker teker yerleştirip süt ile ıslatın.
  4. En üste kalan sütü döküp buzdolabında soğumaya bırakın. Güllacı dilimleyip servis tabağına alın.
  5. Üzerine bir top vanilyalı dondurma yerleştirip bal gezdirin. Toz fıstık serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.

Ana malzemeleri güllaç yaprağı, süt ve ceviz olan ev yapımı cevizli güllaç tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo