Çikolatalı Dondurma

Çikolatalı Dondurma
29 Kasım 2022

Yaz mevsiminin en serinletici, damaklarda buz gibi bir serinlik bırakan tatlısı olan dondurmaya kim hayır diyebilir ki.. En doğal dondurmayı evinizde hazırlamanız için sizinle müthiş pratik bir yöntem paylaşıyoruz. Dondurmanın yapılışını öğrenin ve yaz boyu çeşit çeşit dondurmalar hazırlayarak sevdiklerinizle afiyetle yiyin. Hem doğal hem de leziz ev yapımı çikolatalı dondurma tarifi;

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Çikolatalı Dondurma için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı tam yağlı süt (300 ml)
  • 1.5 su bardağı krema (300 ml)
  • 3/4 su bardağı toz şeker (150 g)
  • 4 yumurta sarısı
  • 2-3 tepeleme yemek kaşığı kakao (40-60 g)
  • Bir tutam tuz (İsteğe bağlı)
  • 1.5 kare paket bitter çikolata (100 g), (Küçük parçalara bölünmüş veya rendelenmiş)
Çikolatalı Dondurma

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Üzerine sevdiğiniz meyveleri ekleyerek servis edin.

Püf Noktası
  • Kıvamı test etmek için; karışıma bir kaşık sokun, kaşığı yan çevirip parmağınızı üzerinden geçirin. Eğer sıvı sabit kalıyorsa, damlamıyorsa, pişmiş demektir.
  • Yumurta beyazı 62°C, sarısı ise 68°C’de pişmeye başlarlar, 71°C’de ise sarı bakterilerden arınır.
  • Yani karışımın kaynamıyor olması sizi korkutmasın. Eğer karışım kaynarsa, dondurma değil, omlet yapmış olurduk!
  • Dondurma yapımında kullandığınız sütün kaliteli ve günlük olması önemlidir. Tercihen keçi veya manda sütü kullanılmalıdır. Laktoz alerjisi olanlar Hindistan cevizi sütünü tercih edebilirler.
  • Dondurma yaparken kullanılan tencerenin emaye, bakır veya çelik olması gerekir. Alüminyum tencereler sütün rengini karartır.
  • Dondurmayı buzluğa koyduktan sonra ara sıra dondurma kaplarını kontrol edip iyice karıştırın. Böylece donan yerler ile donmayan kısım iyice karıştırılmış olur ve sakız gibi uzayan bir hal alır.
  • Meyveli dondurmaları daha sık karıştırmak gerekir. Çünkü onlar daha çabuk buzlaşır ve erirler, bu bakımdan karıştırma işlemini çok sık aralıklarla yapmak gerekir. 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo