Elmaları soyup, çok ince yarım ay şeklinde doğrayın ve geniş bir tencereye aktarın. Şekeri üzerine serpip, kısık ateşte tencereyi sallayarak 7-8 dakika pişirip ocaktan alın.
Meyveleri fırına dayanıklı kenarları yüksek bir kaba (Oval cam kap kullanabilirsiniz) yerleştirin.
Muhallebi için süt, yumurta sarısı, şeker, un ve vanilyayı orta boy bir tencereye aktararak iyice çırpın. Orta ısılı ateşte, tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak, katılaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynadıktan birkaç dakika sonra ocaktan alıp, sıcak haldeyken meyvelerin üzerine aktarın ve üzerini düzeltin. Soğumaya bırakın.
Yumurta aklarını derin bir cam kaba koyup, pudra şekerini ekleyin. Mikserin yüksek devriyle katılaşıp kar gibi oluncaya kadar, en az 6-8 dakika çırpın. Krema torbasına aktarıp istediğiniz şekilde muhallebinin üzerine sıkın.
Fırının yalnızca ızgara kısmını yakıp, 180-200 dereceye ayarlayın. Tatlının üzerindeki mereng kısmının kızarmasını bekleyin. Fırından çıkarıp iyice soğuyunca servis yapın.
Teşekkür ederiz.