Tart Kek
25 Ağustos 2022

Herkesin çok beğendiği, hafif ama tatlı isteğinizi giderecek bir o kadar da damaklarınızı şenlendirecek bir tarif.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Tart Kek için

Malzemeler

Keki için;

    • 2 adet yumurta
    • 2 çay bardağı toz şeker
    • 1,5 çay bardağı ayçiçek yağı
    • 1,5 çay bardağı yoğurt
    • 2,5 çay bardağı un
    • 2 yemek kaşığı kakao(tepeleme)
    • 1/2 paket kabartma tozu 
    • 1 paket vanilya
    • Kreması için;
    • 3 su bardağı süt
    • 1 su bardağından 2 parmak az şeker
    • 3,5 yemek kaşığı nişasta 

      Süslemek için ;

      • Çilek 
      Tart Kek

      Nasıl Yapılır

      1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
      2. Daha sonra sıvıyağ ve yoğurdu ekleyin ve çırpın.
      3. Kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.Bir tur daha çırpın.
      4. Kek harcından biraz daha cıvık olacak. Tart kalıbınızı yağlayın ve kek harcınızı dökün.
      5. 160 derecelik fırında alt üst pişirme ayarında 25 dakika pişirin. Fırından fırına değişiklik gösterebilir. Siz yine de kontrol edin. O sırada kremasını yapın.
      6. Buğday nişastasını şekeri ve sütü tencereye koyun.
      7. Muhallebi kıvamına gelene kadar tel çırpıcı ile karıştırın. Kabarcıklar çıktığında olmuş demektir.
      8. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Kekiniz fırında çıkıp soğuduğunda kalıptan çıkarın. Sonra muhallebiyi ortasına dökün.
      9. 1 gece buzdolabında bekletin.
      10. Servis ederken üzerine çilek dizebilirsiniz.
      11. Şimdiden afiyet olsun.
      Yorumlar

      Benzer Tarifler

      Lezzet Logo