Sakız Tatlısı
25 Ağustos 2022

Alaçatı'nın meşhur pastanesinin nefis sakız tatlısı. Yazı bekleyemem diyorsanız mutlaka deneyin. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Sakız Tatlısı için

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un (240 ml ölçüsünde bardak)
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1lt süt
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 3-4 parça Damla sakızı
Sakız Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını eritin içerisine unu ekleyerek un kokusu çıkana dek rengi çok koyulaşmadan kısık ateşte kavurun. (yağını hafifçe salana dek)
  2. Sütü azar azar sürekli çırpmaya devam ederek ekleyin; ardından şekeri ekleyin.
  3. Kaynamaya yakın damla sakızlarını havanda döverek ekleyin. Karıştırarak pişirmeye devam edin ki sakızlar içerisinde güzelce erisin.
  4. Göz göz olduktan sonra ocaktan alın içerisine vanilin ekleyerek minimum 6-8 dk kadar mikser ile çırpın. (Ne kadar çok çırparsanız o kadar güzel olur çırpma işlemi sonunda sakız gibi bir kıvamda oluyor-uzuyor.)
  5. Kare genişçe bir borcamı hafifçe ıslatın ve fazla suyunu süzün ; hazırladığınız muhallebiyi kaba alın.
  6. Minimum 3-4 saat mümkünse 1 gece dolapta beklettikten sonra tarçınla servis edin ; Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo