20 gram kakao (miktarı kendinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz bir paket ortalama 25 gram)
300 gram un
200 gram toz şeker
1,5 yemek kaşığı gıda boyası
Yarım çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 adet muz
15-20 adet çilek
60 gram sütlü yada bitter çikolata
Kreması için:
200 gram tereyağı
300 gram pudra şekeri
400 gram labne ya da beyaz krem peynir
1 paket vanilya
Red Velvet Pasta
Nasıl Yapılır
İlk önce derin bir kabın içine oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ve şeker eklenir. Güzelce çırpılır.
Daha sonra yumurtalar tek tek ilave edilir ve çırpma işlemine devam edilir.
Vanilya, gıda boyası, süt ve sirke ilave edilip karıştırılır.
Daha sonra un, kakao, tuz, kabartma tozu ve şeker ilave edilerek karıştırılır.
Hazırlanmış olan kek hamuru 22 cm'lik yağlı kağıt ile kaplanmış olan kelepçeli kek kalıbına yayılarak dökülür.
Kek piştiğinde birkaç dakika fırın hafifçe açık bırakılır. Bu sayede hem buharın yüzünüzü yakması önlenir, hem de kek yavaş yavaş soğur.
Ardından kek fırından alınır ve tamamen soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletilir. (En az 2 saat soğutulmasında fayda var.)
Soğuyan kekin kelepçesi açılır.
Krema için; Bir kabın içerisine krema malzemeleri eklenir ve kıvam alıncaya kadar çırpılır.
Buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakılır.
Kek soğuduktan sonra 3 eşit parçaya bölünür. Düz servis tabağına ilk katı yerleştirilir.
Buzdolabında kıvam alan krema ilk kata spatula yardımıyla sürülür. Üzerine istediğiniz şekilde doğrayabileceğiniz muzlar ve robotta çektirdiğiniz çikolata parçaları serpilir.
Tüm katlara bu işlem uygulanır. En üst kata çilekler ikiye kesilip dikkatlice dizilir.
Bütün işlemler uygulandıktan sonra hazırlanan pasta buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Afiyet olsun.
Ben pastanın 1 gece dolapta iyice kıvamını bulup özdeşleşmesi için bekletilip öyle servis edilmesini tercih ediyorum.
Krema buzdolabında ne kadar çok bekletilirse o kadar iyi kıvam alır.
Simge YORUM 23 Nisan 2021, 06:16
Beğen (0)
Yanıtla
Teşekkür ederiz.