Petibör Bisküvi

Petibör Bisküvi
31 Aralık 2020

@yusufunglutensizdunyasi okuyucumuzdan çayın yanında sunabileceğiniz nefis bir tarifimiz var. İçerisinde glutensiz un ve glutensiz kabartma tozu kullanıldığı için, hazır paketlerden daha sağlıklı bir şekilde yapılan petibör bisküvileri hazırlamak 20, pişirmek ise yalnızca 15 dakika. Listedeki malzemeler hazırsa, hem sade, hem de çikolata sürerek yiyebileceğiniz ev yapımı petibör bisküvi tarifine başlayabiliriz.

Hazırladığınız bisküvileri, bisküvili pasta ve mozaik pasta gibi tariflerde de kullanabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Petibör Bisküvi için

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağ 
  • 2 yemek kaşığı bal (Alternatif olarak 2 yemek kaşığı hurma özü)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı glutensiz kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • 2 yada 2,5 su bardağı glutensiz un (Azar azar ilave edin kıvamı ayarlayabilmek için)
Petibör Bisküvi

Nasıl Yapılır

  1. Tüm malzemeyi derin bir kapta yoğurun. Hazırladığınız hamuru açıp petibör bisküvi şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  2. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo