Manolya Tatlısı

Manolya Tatlısı
24 Ocak 2023

Çay saatlerinde sunabileceğiniz enfes bir tarif. Hafifliği ve şık sunumuyla sofraların favorisi olacak. Ben yapımında çilek kullansam da, muz, şeftali gibi mevsim meyvelerine de yer verebilirsiniz.

Alternatif olarak oreolu magnolia ve meyveli avokado puding tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Manolya Tatlısı için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1.5 çay bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı nişasta

İçi için:

  • 15-20 adet çilek
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 1 adet muz
Manolya Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Geniş bir tencerenin içine süt, un, yumurta sarısı, nişasta ve şekeri ekleyip güzelce karıştırın.
  2. Malzemeleri orta ateşte kıvam alana kadar pişirin.
  3. Kıvam almaya başladığında ocaktan alın karıştırarak oda sıcaklığında ılıtın.
  4. Bu esnada çilekleri yıkayıp istediğiniz şekilde dilimleyin. Aynı şekilde muzu da dilimleyin.
  5. Bebe bisküvilerini rondodan geçirerek ufak parçalara ayırın.
  6. Puding soğumaya başladığında cam kupların tabanına bir iki kaşık puding ekleyin ve yayın.
  7. Üzerine bisküvi ve çilek parçaları yerleştirin. Tüm bisküviler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  8. En üst kısmı yalnızca puding koyarak bırakın. Hazırladığınız tatlıları buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
  9. Servis edeceğiniz zaman üzerine muz, çilek dilimi ve isteğe göre çikolata sosu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Manolya Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Puding hafifçe ılıdıktan sonra kremasını ekleyerek çırpın.
  2. Dilerseniz kakaolu bisküvi veya yulaflı bisküvi de kullanabilirsiniz.
  3. Tatlıyı buzdolabında soğutmadan önce üzerine meyve koymayın. Aksi takdirde meyve sulanır ve kıvamı bozulur.
  4. Üzerine fındık, badem ve bisküvi kırıntıları da ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo