Kıtır Çikolatalı Balkabağı Cheesecake

Kıtır Çikolatalı Balkabağı Cheesecake
27 Aralık 2023

@cilgsplate okuyucumuzdan tabanı ağızda eriyen, içi kremamsı ve üstü kıtır kıtır ağızda dağılan bitkisel cheesecake tarifi ile karşınızdayız. Genellikle labne peynir ve bisküvi tabanıyla hazırlanan cheesecake'i bu kez bal kabağı püresi ve çikolata ile buluşturduk ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Malzemeleriniz hazırsa, kıtır çikolatalı balkabağı cheesecake yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak en popüler tarifler arasında yer alan san sebastian cheesecake tarifini de deneyebilirsiniz. Detaylı anlatımı ve en lezzetli tarifleriyle cheesecake nasıl yapılır? yazımıza göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kıtır Çikolatalı Balkabağı Cheesecake için

Malzemeler

Alt Taban:

  • 1/2 kap Badem unu (blenderdan bademleri geçirin)
  • 4 yemek kaşığı Ceviz
  • 3 ıslanmış çekirdeği çıkarılmış hurma

Balkabakli Baz:

  • 1.5 bardak haşlanmış balkabağı püresi
  • 8 yemek kaşığı teneke Hindistan cevizi sütü
  • Vanilya Özü/1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • Damak zevkinize göre Akçaabat Şurubu/Bal/Hurma vb.

Çikolatalı Üst Baz:

  • 1/2 Avokado
  • İsteğe bağlı 3 yemek kaşığı şekersiz bitter çikolata
  • Vanilya özü
  • Damak zevkinize göre Akçaabat Şurubu/Bal/Hurma vb.
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi sütü

Kıtır Çikolata Sos:

  • 3 yemek kaşığı erimiş hindistan cevizi yağı
  • 2 yemek kaşığı ham kakao tozu

Süslemek için:

  • Ham kakao parçacıkları
Kıtır Çikolatalı Balkabağı Cheesecake

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle mutfak robotundan bütün taban malzemeleri çekip bir bardak arkası kullanarak eşit bir şekilde kaba yayın.
  2. Tabanın sertleşmesi için buzdolabında bekletin.
  3. Bunu baz, cikolatali üst baz ve krokan sos içinde aynı şekilde uygulayın. Hazırladığınız bazları eşitçe kaba yayıldığına emin olun.
  4. Kıtır çikolata sos kısmını hazırlarken hindistancevizi yağını erittikten sonra biraz soğumasını bekleyip kakao tozu ile karıştırın.
  5. Daha sonra buzdolabına koyduğunuzda yağ sıcak kalıp üst kalıpta çatlama yaratmasın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo