Ekler
10 Mayıs 2021
Herkese merhabalar 😍 Bu ekler bir ef-sa-ne diyerek başlamak istiyorum sözlerime. Bu tarifimi mutlaka ama mutlaka kaydedin ve tertemiz evinizde kendi eklerinizi hazırlayın , eminim bayılacaksınız😍🤗 Bu ölçüler ile 40 adet ekler elde ettim. 
Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ekler için

Malzemeler

💐Hamuru için:

  • 100 gr tereyağı
  • 1 çimdik tuz
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 4 yumurta (yumurtalar büyük ise 3 adet yeterli olacaktır)

💐Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Vanilya
  • Krem şanti (75 gr)

💐Üzeri için:

  • 200 gr sütlü çikolata
Ekler

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle kremayı hazırlayarak başlıyoruz. Vanilya ve krem şanti hariç bütün krema malzemeleri bir tencereye alınır ve sürekli karıştırarak orta ateşte pişirilir.
  2. Krema göz göz olunca ocak kapatılır. Vanilya eklenir ve şöyle bir karıştırılır ve krema soğumaya bırakılır.
  3. Krema soğuduğu zaman krem şanti toz halinde eklenir ve güzelce çırpılır. Krema sıkma torbasına alınır.
  4. Şimdi hamurumuzu hazırlayalım. Tereyağı bir tencereye alınır. Yağ eritilir ama yağı kaynatmayın.
  5. Yağ eridiği zaman su ,şeker ve bir çimdik tuz eklenir. Kaynama noktasına gelince un eklenir ve kısık ateşe alınır.
  6. Kısık ateşte hızlı bir şekilde sürekli karıştırarak hamur toparlanır. Hamur 3-4 dakika kavrulur ve soğumaya bırakılır.
  7. Soğuması çok önemli !. Hamur soğuduğu zaman yumurtalar tek tek eklenmeye başlanır.
  8. Yumurtaların tek tek eklenmesi çok önemli. İlk yumurta eklenir ve mikser ile iyice yedirilir.
  9. İlk yumurta 4-5 dakika boyunca çırpılınca ikinci yumurta eklenir ve o da 4-5 dakika çırpılır.
  10. Daha sonra üçüncü yumurta eklenir ve 4-5 dakika daha çırpılır. Son olarak 4. yumurta eklenir ve 4 -5 dakika daha çırpılır.
  11. Yapışkan bir hamur elde edilecek. Eğer yumurtalarınızın boyutu büyük ise 3 yumurtada yeterli olacaktır.
  12. Hamur sıkma torbasına konur ve fırın kağıdına şeritler halinde sıkılır. Hamurlarımızın kenarlarında eğrilikler olursa parmağımız su ile ıslatılır ve eğrilikler düzeltilir.
  13. 190 derece fırında alt üst ayarda pişirilir. Hafif kahverengimsi bir rengi olunca pişmiş demektir. Benimki yaklaşık yarım saatte pişti.
  14. Ekler pişerken fırın kapağını açmamaya çalışın, böylelikle eklerleriniz sönmeyecektir.
  15. Pişen eklerler fırından alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuduğu zaman bir bıçak yardımı ile kenarından keselim.
  16. Sıkma torbasına koyduğumuz kremadan eklerlerin aralarına sıkalım.
  17. Çikolata benmari usulü eritilir ve eklerlerin bir yüzü çikolataya bandırılır ve arzuya göre süslenir. Afiyet olsun😋
  18. Ben bu ölçüler ile 40 adet ekler elde ettim ancak eklerlerin sayısı boyutuna ve kalınlığına göre değişiklik gösterir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo