Herkese merhabalar 😍 Bu ekler bir ef-sa-ne diyerek başlamak istiyorum sözlerime. Bu tarifimi mutlaka ama mutlaka kaydedin ve tertemiz evinizde kendi eklerinizi hazırlayın , eminim bayılacaksınız😍🤗 Bu ölçüler ile 40 adet ekler elde ettim.
4 yumurta (yumurtalar büyük ise 3 adet yeterli olacaktır)
💐Kreması için:
4 su bardağı süt
1 yumurta
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Vanilya
Krem şanti (75 gr)
💐Üzeri için:
200 gr sütlü çikolata
Ekler
Nasıl Yapılır
Öncelikle kremayı hazırlayarak başlıyoruz. Vanilya ve krem şanti hariç bütün krema malzemeleri bir tencereye alınır ve sürekli karıştırarak orta ateşte pişirilir.
Krema göz göz olunca ocak kapatılır. Vanilya eklenir ve şöyle bir karıştırılır ve krema soğumaya bırakılır.
Krema soğuduğu zaman krem şanti toz halinde eklenir ve güzelce çırpılır. Krema sıkma torbasına alınır.
Şimdi hamurumuzu hazırlayalım. Tereyağı bir tencereye alınır. Yağ eritilir ama yağı kaynatmayın.
Yağ eridiği zaman su ,şeker ve bir çimdik tuz eklenir. Kaynama noktasına gelince un eklenir ve kısık ateşe alınır.
Kısık ateşte hızlı bir şekilde sürekli karıştırarak hamur toparlanır. Hamur 3-4 dakika kavrulur ve soğumaya bırakılır.
Soğuması çok önemli !. Hamur soğuduğu zaman yumurtalar tek tek eklenmeye başlanır.
Yumurtaların tek tek eklenmesi çok önemli. İlk yumurta eklenir ve mikser ile iyice yedirilir.
İlk yumurta 4-5 dakika boyunca çırpılınca ikinci yumurta eklenir ve o da 4-5 dakika çırpılır.
Daha sonra üçüncü yumurta eklenir ve 4-5 dakika daha çırpılır. Son olarak 4. yumurta eklenir ve 4 -5 dakika daha çırpılır.
Yapışkan bir hamur elde edilecek. Eğer yumurtalarınızın boyutu büyük ise 3 yumurtada yeterli olacaktır.
Hamur sıkma torbasına konur ve fırın kağıdına şeritler halinde sıkılır. Hamurlarımızın kenarlarında eğrilikler olursa parmağımız su ile ıslatılır ve eğrilikler düzeltilir.
190 derece fırında alt üst ayarda pişirilir. Hafif kahverengimsi bir rengi olunca pişmiş demektir. Benimki yaklaşık yarım saatte pişti.
Teşekkür ederiz.