Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı
15 Kasım 2021

Doğal kiremit rengini çekirdeklerinden alan, tarçın kokusuyla mest edip üzerine döşenen kaymak ve fıstık ile damak çatlatan ayva tatlısı tarifi..

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ayva Tatlısı için

Malzemeler

  • 4 adet organik ayva
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 adet çubuk tarçın
  • Her bir ayva için 2 yk organik hindistan cevizi şekeri
  • 1/2 su bardağı su
Ayva Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Ayvalarımızın kabuklarını soyup ikiye bölelim. Ortalarını oyup çekirdeklerini çıkaralım.
  2. Limonlu suyumuzu hazırlayıp içinde bekletelim.
  3. Tenceremizin dibine suyunu süzdüğümüz kabukları ve ayvaları yerleştirelim. Üzerlerine çekirdekleri ,doğal şekerimizi ve suyu ilave edelim.
  4. Orta ateşte pişirelim.
  5. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alalım.  
  6. Üzerine manda kaymağı ve fıstık ekleyerek sunalım. Afiyetler olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo