Zahterli Fırında Patlıcan

Zahterli Fırında Patlıcan
27 Mayıs 2021

A, C, E ve K vitaminleri, bir dizi sağlıklı antioksidan, antiseptik özellikler ve mantar önleyici maddeler içeren zahterli patlıcan tarifi. Salata yanına, yoğurtla veya esmer pirinç/bulgur/kinoa üstü denenebilir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zahterli Fırında Patlıcan için

Malzemeler

  • 1 büyük patlıcan 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı zahter
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Bir miktar tuz

Zahter yapılışı:

  • 1 çay kaşığı ince tuz
  • 6 yemek kaşığı sumak
  • 6 yemek kaşığı kuru kekik
  • 6 yemek kaşığı kavrulmuş susam
Zahterli Fırında Patlıcan

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanı soyup, uzunlamasına dilimleyin.
  2. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt koyup, her iki tarafını tuzladığınız patlıcanı yağlı kağıt üstünde 30 dk bekletin. 
  3. Fırını 200 dereceye önceden ısıtın. 
  4. Tuzladığınız patlıcanı sudan geçirip, kağıt havluyla iki tarafını da kurulayın. 
  5. Zahteri hazırlamak için malzemelerini iyice karıştırın. 
  6. Bal, zeytinyağı ve zahteri karıştırıp, fırça yardımıyla patlıcanın iki tarafına da sürün. 
  7. 20 dk kadar patlıcanı pişirip, ters yüz edin ve bir 10-15 dk daha pişirin. 
  8. Fırından çıkarıp bir kez daha ballı zahter sosuyla fırçalayıp, servis edin. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo