10-15 adet Çiğ Badem (kabuklarını bir gün önceden suda bekletip soyun)
150 gr Baldo Pirinç
1 Adet Kuru Soğan
30 gr Tereyağı
2 gr Yenibahar
2 gr Tarçın
2 gr Kimyon
400 ml Tavuk Suyu
7-8 Dal Dereotu ve maydanoz
1 Adet Tavuk Göğsü
Dolmalık Fıstık veya Kuş Üzümü
Siirt'in Meşhur Perde Pilavı
Nasıl Yapılır
Hamurunu için tüm malzemeleri iyice birleştirip yoğurun ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
İç pilav için; Pirinçleri yarım saat suda bekletin. Soğanları tereyağı ve az miktar da sıvı yağ ile kavurun.
Ardından dolmalık fıstıkları, pirinci kavurduktan sonra (suda bekletilmiş kuş üzümünü de bu noktada ekleyin.) baharatları da ekleyerek tavuk suyunu ilave edin ve pişirin.
Suyunu çektikten sonra pilavı demlenmeye bırakın. Daha sonra didiklenmiş tavuk göğsü, dereotu, maydanozu ilave ederek karıştırın.
Bu aşamadan sonra hamurunuzu iki yağlı kağıt arasında açın. Pilavı yapmak için seçtiğiniz kalıbı tereyağı ile yağlayın ve bademleri dilediğiniz gibi kalıba yerleştirin.
Bademleri yerleştirdikten sonra üstüne açtığınız hamuru oturtun ve elinizle kalıba iyice yerleştirin.
İçerisine pilavı aktarın ve kenarlarından kıvırarak altını da kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak kızarıncaya kadar pişirin.
Süre sonunda kalıbı bir tepsiye ters çevirerek hamuru çıkartın ve diğer tarafını da aynı derecede kızarana kadar pişirmeye devam edin.
Üstü de tamamen kızardığında fırından çıkartın ve servis edin
Teşekkür ederiz.