Müceddere Pilavı
16 Ağustos 2024

Pilav türevlerinde çeşitlilik çok işe yarıyor. Bazı tarifler ana yemek yerine dahi geçebilecek düzeyde oluyor. Yanına bir çorba ile nefis bir akşam yemeği menüsü elde edilebiliyor. Böylece mutfakta kolaylaştırıcı ve hızlandırıcı etkisi de ise yaramış oluyor.  Müceddere pilavı da bence  böyle bir tarif. Bulgur ve yeşil mercimek bir arada besleyici ve lezzetli bir pilav. Yanına soğan kırıp lezzetini daha da arttırmak elimizde 😉


Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Müceddere Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Nane
  • 6 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Müceddere Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳 Yeşil mercimek öncesinde, akşamdan suya koyulur. Yemeklik doğranmış kuru soğan tereyağı ve sıvıyağ karışımında kavrulur.
  2. Yeşil mercimek ve bulgur eklenip kısa süreli kavrulur. Salçalar, tuz ve nane eklenir. Sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.
  3. İsteğe bağlı olarak, istenilen kalıptan şekillendirilir. Ters döndürülerek servis edilir. Afiyetle ❤️
  4. 🧐 Önceden haşlanmış suyu süzülmüş de kullanılabilir. Suya koyulmamış mercimek kavrulsa bile diriliğini koruyor bu nedenle su da beklemiş olması tercih edilmelidir.
  5. 🧐 Domates yada küp doğranmış domates sosu da kullanabilirsiniz.
  6. 🧐 Kavrularak yapılmış pilav türevlerini daha çok seviyorum. Bulgur, pirinç, kuskus erişte.. hepsini mutlaka bir miktar kavururum.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo