Karnıyarık

Karnıyarık
24 Kasım 2020

Yaz kış demeden severek yiyeceğiniz karnıyarık tarifi.. Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Alternatif olarak pilavlı karnıyarık tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Karnıyarık için

Malzemeler

  • 3 adet orta boy patlıcan 
  • 1 kaşık domates salçası 
  • 1 bardak su 

İç Malzeme:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 200 gram kıyma 
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber 
  • 2 adet olgun domates 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • Maydanoz

Üzeri için:

  • 2 adet domates
  • 4 adet orta boy yeşil sivri biber
  • 1 kase maydanoz
Karnıyarık

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağını geniş ve derin tavada kızdırın. 
  2. 2 adet doğranmış yeşil biberi ilave ederek kavurun ve doğranmış sarımsakları da koyun Ardından kıymayı koyup suyu çekinceye kadar bekleyin. 
  3. Rendelenmiş domatesleri ilave edin. 
  4. Tuz ve maydanozun yarısını ilave edip karıştırarak ocaktan alın 
  5. Harcı bir kaba alın tavayı pişirim için kullanacağız 
  6. Patlıcanların bir tarafından ortasına çizik atıp başka bir tavada kızgın yağda kızartın 
  7. Kıymayı pişirdiğiniz tavaya patlıcanları dizin içine kıyma harcınızı koyun, patlıcanın üstünü domates ve biberle süsleyin.
  8. 1 bardak salçalı su ve 2 yemek kaşığı yağı karıştırarak tavadaki patlıcanlarınızın üzerine ekleyip 20-30 dakika arası pişirin. 
  9. Pişen karnıyarıklarınızı tabağa alınca üstünü kalan maydanozlarla süsleyerek sunumunuzu yapın. AFİYET OLSUN!
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo