En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13976 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1240 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2311 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4978 Tarif
Salata ve Meze
1233 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8617 Tarif
Yöresel
1969 Tarif
Popüler Tarifler
Cacık
Armut Kompostosu
Anasayfa
Tarifler
Sizden Klasik Tarifler
Hamsili Pilav
Hamsili Pilav
Aynur Haciyev
22 Mart 2021
Karadeniz mutfağının muazzam lezzeti.
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Altın bilezik tatlısı
Tadı unundan köfte
Lamington
Kara Gelin Pastası
Patatesli içli köfte
Misa rezy
Dünyanın En İyi Sebze Yemekleri Açıklandı: Türkiye'den 5 Yemek Listede
Peru Biberi (Karabiber Ağacı) Nedir, Nasıl Kullanılır?
Boğaz’da lezzet durakları
Asla Derin Dondurucuya Koymamanız Gereken 9 Besin
Bottarga Nedir, Nasıl Kullanılır?
Yağlamanın Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Hamsili Pilav için
Malzemeler
1 kg fileto hamsi
1,5 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı sıcak su
1 adet soğan
2 dolu yemek kaşığı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı kuş üzümü
1 dolu yemek kaşığı tere yağı
3 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı zetyin yağı
İnce kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Hamsili Pilav
Nasıl Yapılır
Hamisinin baş ve orta kılçık kısmını ayıklayın. Bol soğuk suyla yıkayıp, süreçte bekletin.
O sırada pilavı hazırlayın. Tere yağını tencereye alın, dolmalık fıstıkları bir az kavurup, ince doğranmış soğanı ekleyin.
Soğanlar iyice kavrulduktan sonra yıkanmış pirinci ekleyin.
Pirinci baharatlarla birlikte kavurduktan sonra, sıcak su ekleyin, kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pilav hazır olduktan sonra ince kıyılmış maydanoz da ekleyin.
Tepsini tere yağı ile yağlayın.
Hamsileri mısır ununa batırıp, dizin, tuzunu, karabiberini ekleyin.
İçine pişmiş pilavı kaşıkla ezmeden dökün.
Pilavın üstüne hamsileri dizin.
Üzerine bir az zeytin yağı gezdirin. 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Tarif Kategorileri
Hamsi Tarifleri
Sizden Klasik Tarifler
Pilav Tarifleri
Sizden Lezzetler
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Klasik Tarifler
35 Dakika
Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Dileklelezzetlermutfagi
Klasik Tarifler
25 Dakika
Soslu Hamburger
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
10 Dakika
Taco
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
45 Dakika
Patates Köftesi
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
40 Dakika
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
elayladiyet
Klasik Tarifler
45 Dakika
Nohutlu Avokadolu Pirinç Salatası
Promedia
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.