En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14086 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1264 Tarif
Diyet
4403 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2330 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1409 Tarif
Pratik Yemek
5114 Tarif
Salata ve Meze
1260 Tarif
Sos
471 Tarif
Tatlı
8751 Tarif
Yöresel
1982 Tarif
Popüler Tarifler
Bruschetta (İtalyan Antipasti)
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği
Anasayfa
Tarifler
Sizden Klasik Tarifler
Hamsili Pilav
Hamsili Pilav
Meltem Keskin
07 Ekim 2021
Hamsi mevsimi bitmeden denemenizi tavsiye ederim. Bu şekilde hamsi yemek çok lezzetli ve besleyici oluyor. Önemli not: Uzmanlara göre Haftada en az 1-2 gün balık tüketmemiz gerekli.
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Haşlama brokoli
Zencefilli Havuç Çorbası
Havuç çorbası
3-6-9 Keki
Kerevizli tomtom salata
Pırasalı Pilav
Narın Gücü: Şifa Deposu Meyveyi Doğru Tüketmenin Sırları
Asla Chia Tohumuyla Birlikte Yenmemesi Gereken 5 Besin
Hem Ekonomik Hem Pratik: Sivas’ın Yöresel Lezzeti Mücrim Tarifi ile Püf Noktaları
Chia Tohumunu Bir Gece Suda Bekletirseniz Ne Olur?
Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Türk Mutfağı'nın Sofraları Süsleyecek En Lezzetli 13 Mezesi
Hamsili Pilav için
Malzemeler
1.5 kilo hamsi
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
2 Su bardağı yasmine pirinç
3 Su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
Kuş üzümü
Havanda dövülmüş tane karabiber
2 çay kaşığı tuz
Dilediğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
Bolca sevgi❤
Hamsili Pilav
Nasıl Yapılır
Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp temizleyelim. Borcamı tereyağı ile yağlayıp temizlediğimiz hamsileri resimlere eklediği şekilde dizelim.
2 adet soğanı doğrayalım. Tavamıza 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı koyalım ve soğanları koyup kavuralım.
2 su bardağı pirinci ve dilediğimiz kadar kuş üzümlerini yıkayalım. Soğanların üzerine ilave edip biraz daha kavuralım.
2 çay kaşığı tuzu kaynamış 2 bardak suya ilave edip karıştırarak tavamıza koyalım.
Havanda dövdüğümüz tane karabiberleri de üstüne serpelim.
Pilavı suyu dibinde çok az kalana kadar pişirelim. Pişen pilavı borcama dizdiğimiz hamsilerin üzerine yayalım ve kalan hamsileri de en üste dizelim.
Üstünü de kalp şeklinde dizdim. Sevgilerimle.
Fırını 180 derecede önceden biraz ısıtalım. Hazırladığımız hamsili pilavımızı fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Hamsi Tarifleri
Karadeniz Mutfağı Yemekleri
Sizden Klasik Tarifler
Sizden Lezzetler
Pilav Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Klasik Tarifler
35 Dakika
Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Dileklelezzetlermutfagi
Klasik Tarifler
25 Dakika
Soslu Hamburger
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
10 Dakika
Taco
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
45 Dakika
Patates Köftesi
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
40 Dakika
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
elayladiyet
Klasik Tarifler
45 Dakika
Nohutlu Avokadolu Pirinç Salatası
Promedia
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.