İnek Bush Peyniri
31 Temmuz 2021

Kendi yapacağımız hızlı, mayasız peyniri leziz bir mezeye dönüştürüyoruz 🎉

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
İnek Bush Peyniri için

Malzemeler

  • 2 litre açık süt
  • 4 yemek kaşığı limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3diş sarımsak
  • Bir tutam fesleğen
  • Bir tutam reyhan
  • Karabiber, pul biber, tuz
İnek Bush Peyniri

Nasıl Yapılır

  1. Süt ocağa alınır, kaynamadan önce ev yoğurdunuz ve kaymağınız varsa süte ekleyin, daha fazla peynir elde edeceksiniz.
  2. Süt kaynayınca limon eklenir, karıştırılır. Altındaki su berraklaşıp süt pıhtılaşmaya başlayacak, peyniri kevgir ile biraz suyundan da alarak mixere koyabilirsiniz.
  3. Az aldığımız peynir altı suyu, sarımsak, peynir, zeytinyağı, tereyağı ve tuz eklenip tamamen pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çekilir ve biraz soğumaya bırakılır.
  4. Soğuduğunda kalan malzemeler doğranıp eklenir.
  5. Bir yağlı kağıda konulan peynir silindir şekline getirerek sarılır. İki ucu farklı yönlere kıvırarak kapatılır. 
  6. Buzdolabında 6-7 saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:)
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo