Süt ocağa alınır, kaynamadan önce ev yoğurdunuz ve kaymağınız varsa süte ekleyin, daha fazla peynir elde edeceksiniz.
Süt kaynayınca limon eklenir, karıştırılır. Altındaki su berraklaşıp süt pıhtılaşmaya başlayacak, peyniri kevgir ile biraz suyundan da alarak mixere koyabilirsiniz.
Az aldığımız peynir altı suyu, sarımsak, peynir, zeytinyağı, tereyağı ve tuz eklenip tamamen pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çekilir ve biraz soğumaya bırakılır.
Soğuduğunda kalan malzemeler doğranıp eklenir.
Bir yağlı kağıda konulan peynir silindir şekline getirerek sarılır. İki ucu farklı yönlere kıvırarak kapatılır.
Buzdolabında 6-7 saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:)
Teşekkür ederiz.