Sütlü Sebze Çorbası

Sütlü Sebze Çorbası
30 Nisan 2021

Evimizde en sık yapılan ve en çok sevilen çorba olur kendisi. Her yemeğin yanına yakışıyor. Çorbaların genelde su oranı yüksek olup besleyiciliği düşük oluyor. Bu tarz sebzesi bol, içeriği zengin çorbalar ise bu düşünceyi yeniyor. 

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Sütlü Sebze Çorbası için

Malzemeler

  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 2 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı un
  • Tuz
Sütlü Sebze Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳 Sebzeler minik küpler halinde doğranır. Tencerede tereyağı, zeytinyağı ile un kavrulur.
  2. Kokusu çıkana kadar yapılan kavurma işleminin ardından su ilave edilir. Kaynayan suya sebzeler eklenir ve sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Süt ilave edilerek kaynatılır. Tuz eklenip karıştırılır. Afiyetle ❤️
  4. 🧐Ben besleyiciliği ve sağlıklı olması açısından kesinlikle süt kullanmayı tercih ediyorum ama siz krema seviyorsanız krema da kullanabilirsiniz.
  5. 🧐Sebzeler yeterince besleyici olmakla beraber içine didiklenmiş tavuk eti ekleyerek daha da zenginleştirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo