Fırında Kıtır Patlıcan

Fırında Kıtır Patlıcan
16 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Fırında Kıtır Patlıcan için

Malzemeler

  • 2 orta boy patlıcan (Soyulmuş ve 0.5-1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
  • 1/2 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı pane harcı
  • 1/2 çay bardağı galeta unu
  • 1/2 çay bardağı çok ince rendelenmiş sert peynir (Parmesan veya eski kaşar)
  • 1 çay kaşığı tatlı biber
Fırında Kıtır Patlıcan

Nasıl Yapılır

  1. Fırını, fanlı 220 derecede ısıtın. Patlıcanları havlu kağıt üzerine yayıp üzerlerine tuz serpin, 10 dakika bekletin.
  2. Tuzun etkisiyle, patlıcanlar içlerindeki acı suyu salarlar ve renklerini korurlar. Suları dışarı çıkan patlıcanları güzelce kurulayın.
  3. Bir kaba unu koyun, başka bir kaba yumurtaları kırıp çırpın. Kalan bütün malzemeleri karıştırıp pane harcını hazırlayın.
  4. Patlıcanları önce una, sonra yumurtaya, sonra da pane harcına batırın. Fırın ızgarasına pişirme kağıdı yayın, üzerine bir fırça yardımıyla az sıvı yağ sürün.
  5. Patlıcanları dizin. Daha güzel bir renk almaları için elinizin altında varsa bir sprey yardımıyla üzerlerine incecik bir katman oluşturacak kadar yağ sıkabilirsiniz.
  6. Renk alıncaya dek, 20-25 dakika fırınlayın. Fırında kıtır patlıcan yemeğiniz hazırsa sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Daha fazla tarif için, fırın yemeklerine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo