Zerdeçallı Akordeon Patates

Zerdeçallı Akordeon Patates
23 Ekim 2021
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Zerdeçallı Akordeon Patates için

Malzemeler

  • 5 adet orta boy taze patates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 dal dereotu
Zerdeçallı Akordeon Patates

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri iyice yıkayıp kabuğunu soymadan nemli bir bezle temizleyin. Keskin bir bıçak yardımıyla dibini kesmeyecek şekilde çok ince dilimleyin.
  2. Sarımsakları çok ince kesip bir kaseye alın. Çok ince doğranmış kapya biberi, zerdeçalı ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı patates dilimlerinin aralarına yerleştirin.
  3. Üzerine kalan sıvı yağı dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yarım saat pişirin.
  4. Fırından almadan 5 dakika önce üzerine tereyağı parçaları serpip tekrar fırına verin. 5 dakika sonra fırından alın, ince kıyılmış dereotu serpin ve bekletmeden servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo