4-5 dilim pastırma (İkiye veya üçe doğranmış) Sosu için:
100 g labne peyniri
75 ml krema
1 yumurta
2 dal taze kişniş (Çok ince kıyılmış)
Tuz Hamuru için:
100 g tereyağı (Soğuk)
200 g un
1 yumurta (Soğuk)
1/2 çay bardağı su (Soğuk)
Tuz
Ispanaklı Kiş
Nasıl Yapılır
Hamuru için tereyağı, un ve tuzu iyice kıyıp kum haline getirin. Daha sonra yumurtayı ve suyu ekleyin. Hızlıca hamuru toparlayıp streçleyin. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
İç harcı için ıspanakları, dilimlenmiş mantarları, 1 yemek kaşığı sıvı yağla birlikte tavada kavurun. Ocaktan alıp tuzu ve ceviz içini ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
Sosu için labneyi, kremayı, yumurtayı, tuzu ve taze kişnişi karıştırın. Sosunuz hazırdır.
Dinlendirdiğiniz tart hamurunu yağlanmış tart kalıbınıza göre merdane ile açıp yerleştirin.
Tart hamurunun üzerine bir avuç kadar kuru bakliyat Kuru fasulye, nohut gibi) serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin.
Sos ile ıspanaklı mantarlı karışımı birleştirin.
Ön pişirmesini yaptığınız tart hamurunun içindeki bakliyatları çıkartın. Tart hamurunun içine ıspanaklı soslu karışımını döküp eşit şekilde tartın içinde dağıtın. En son taze peynirleri ve pastırmaları yerleştirin.
Tart hamurunu tekrar sıcak fırına verin. 20-25 dakika daha pişirip fırından alın. Ilınınca dilimleyip servis yapın
Teşekkür ederiz.