125 g tereyağı (Buzdolabından yeni çıkmış, küp kesilmiş)
1 yemek kaşığı soğuk su
1 yumurtanın sarısı
İçi için
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
10 adet orta boy kestane mantarı
1 kg ıspanak
Birer tutam tuz, taze çekilmiş karabiber ve muskat
100 g rendelenmiş mozzarella veya taze kaşar peyniri
Ispanaklı Galette
Nasıl Yapılır
Unları, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi yoğurma makinenizin haznesine aktarın. 10 saniye kadar karıştırıp makineyi durdurun. Bu işlemi 3 kez tekrar edin.
Unların üzerine buzdolabından yeni çıkardığınız tereyağını ekleyin. Makineyi kademeli olarak tekrar çalıştırın. Karışım kum haline gelince en son buz gibi su ile karıştırdığınız yumurta sarısını ekleyin. Pürüzsüz ve homojen bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Çok sert bir hamur elde ettiyseniz biraz daha soğuk su (1-2 yemek kaşığı kadar) ekleyebilirsiniz.
Hamuru merdane yardımı ile yağlı kağıt üzerinde yemek tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açın. Kenarlarını 2-3 cm kadar içeri kıvırın. Hamurun üzerini streçle kapatın ve buzdolabında iç malzemesini pişirip ılınana kadar bekletin.
İç malzemesi için sıvı yağ ile tereyağını eritip dolmalık fıstıkları kavurun. Dilimlenmiş mantarları ekleyin. 5 dakika kavurup irice doğradığınız ıspanakları ilave edin. 5 dakika daha karıştırıp ocaktan alın. En son tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve muskatı ekleyerek tatlandırın. Ispanaklı iç malzemeyi ocaktan alın, ılınmaya bırakın.
Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru yağlı kağıdıyla birlikte tepsiye alın. Üzerine, kenarlarına değmeyecek şekilde ıspanaklı iç malzemeden dökün. 200 dereceye ayarlı fırında, yarım saat pişirin. Fırından alın, üzerine rendelenmiş peyniri serpin. Tekrar sıcak fırna verin, peynirler eriyip hafif kızarana dek pişirin.
Teşekkür ederiz.