Bıldırcın, Tatlı Patates Ve Kestane Püresi İle için
Malzemeler
4 adet bıldırcın
4 adet tatlı patates
15 adet kestane (Közlenmiş)
1 çay bardağı süt
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Sıvı yağ veya zeytinyağı
Marine sos için
2 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, acı sos
Bıldırcın, Tatlı Patates Ve Kestane Püresi İle
Nasıl Yapılır
Fırını 200 derecede ısıtın.
Bıldırcınları marine sosu ile karıştırıp 3-4 saat bekletin.
Kestaneleri soyun, tatlı patates ve sarımsak ile birlikte fırın torbasına koyun. İstediğiniz yağı ekleyip, tuz ve karabiber ile tatlandırın. 200 derecede ısıtılmış fırında, yumuşayana kadar pişirin.
Bıldırcınları marine sosundan alın ve fırınlayın. Patatesleri iyice ezip, içine az sıcak süt ekleyin ve püre haline getirin. Bıldırcınlar küçük olduğu için çabuk pişer; çok kurutmadan pişirin. Püre ile birlikte sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.