Semizotu Ve İncirli Salata

Semizotu Ve İncirli Salata
11 Aralık 2024

Taze semizotu, olgun incir ve böğürtlenin buluştuğu bu ferahlatıcı ve tatlı dokunuşlara sahip salata, kabak çekirdeği ve hardallı ballı sos ile zenginleşiyor. Moshe Aelyon mutfağından gelen bu tarif, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunuyor.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Semizotu Ve İncirli Salata için

Malzemeler

  • 1/2 demet semizotu
  • 4 taze, olgun iri incir (dilimlenmiş)
  • 1/2 kutu böğürtlen
  • 1 çorba kaşığı kabak çekirdeği
  • Sos: Hardallı ballı sos
  • 2 tatlı kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı bal
  • 200 gr yoğurt
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Semizotu Ve İncirli Salata

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle semizotunu yıkayıp süzün ve servis tabağına yayın. 
  2. Olgun incirleri dilimleyin ve semizotunun üzerine yerleştirin. 
  3. Böğürtlenleri semizotunun etrafına serpiştirin. Kabak çekirdeğini hafifçe kavurup salatanın üzerine serpin. 
  4. Sos için: Hardalı bir kasede iyice karıştırın. Üzerine sirke, sıvı yağ ekleyin ve karıştırın. Bal ekleyin ve sosu iyice karıştırın. 
  5. Son olarak yoğurt ekleyin ve karıştırın. Pul biber, karabiber ve tuzu da ekleyip karıştırın. 
  6. Hazırladığınız hardallı, ballı sosu salatanın üzerine gezdirin veya yanında servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo