Gavurdağı Salatası
02 Nisan 2024

İnce ince küp şeklinde kıyılan salata malzemelerinin ceviz ve nar ekşisi ile tatlandırılmasıyla hazırlanan gavurdağı salatası, et yemeklerinin vazgeçilmezidir. Genellikle ızgara ve kebapların yanında servis edilen bu salatanın en önemli özelliği malzemelerin küçük bir şekilde doğranmasıdır. Ülkemizde en popüler salata çeşitlerinden biri olan gavurdağı salatasını, sade bir şekilde de tüketebilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, gavurdağı salatası nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Gavurdağı Salatası Kaç Kalori?

  • Gavurdağı salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 115 kaloridir. Diyet menülerine de uygun olan bu tarifi gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Alternatif olarak nohutlu bulgur salatası ve mor lahana salatasını da deneyebilirsiniz. Daha fazlası için salata tarifleri sayfamızdan ilham alabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 13 Kişi Kaydetti
Gavurdağı Salatası için

Malzemeler

  • 4 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet salatalık
  • 100 g ceviz içi
  • 1/2 demet maydanoz

SOSU İÇİN

  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığI nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1/4 çay kaşığı tuz
Gavurdağı Salatası

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Hazırladığınız gavurdağı salatasını, orman kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarifte sulu ve olgun domatesler kullanmaya özen gösterin.
  • Tarifteki malzemeleri küçük küçük doğrayarak salatanın lezzetini arttırabilirsiniz.
  • İsteğe göre salataya taze soğan da ekleyebilir, salata sosuna ise limon suyu katabilirsiniz.
  • Cevizleri salatayı servis edeceğiniz zaman eklemeniz daha lezzetli bir sonuç verecektir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo