Kuzu Şiş

Kuzu Şiş
20 Ekim 2024

Kebap türlerinden en çok sevilen lokum gibi kıvamıyla genellikle barbekü ya da mangalda hazırlanan kuzu şişi evde yapıyoruz, yapımı oldukça basit yapışmaz döküm tavalarda rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

Leziz kebap tariflerine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kuzu Şiş için

Malzemeler

  • 500 gr kuzu şiş
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 sivri biber
  • 2 domates
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
Kuzu Şiş

Nasıl Yapılır

  1. Bir kapta yoğurt, salça, zeytinyağı, tuz, kekik ve karabiberi karıştırın.
  2.  Kuzu şişleri 1 saat kadar bu karışımda marine edin.
  3.  Izgara şişlerine sırasıyla 2’şer santim kalınlığında doğradığınız biber, domates ve kuzu etlerini dizip ızgarada pişirin.
  4. pişirdiğiniz kuzu şişler servise hazır, Afiyet olsun. 
Servis Önerisi

İsteğe göre pilav, çoban salata ve piyaz doğranmış soğan ile birlikte servis yapabilirsiniz.


Püf Noktası

Marine süresini ne kadar uzun tutarsanız o kadar lezzetli olacaktır.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo