Patso

Patso
29 Aralık 2023

Dondurulmuş patates ile hazırlanan patso, küçük büyük demeden herkesin severek tükettiği bir yemektir. İsteğe göre sosisle zenginleştirilen patso, okul veya işe giderken götürülebilecek yemekler arasındadır. Ketçap, mayonez ve farklı soslarla harmanlanan patso, ortalama 20-25 dakika içerisinde hazırlanır. Malzemeler hazırsa, patso yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak hot dog ve soğuk sandviç tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Patso için

Malzemeler

  • 150 gram donmuş patates
  • 2 adet sandviç ekmeği
  • 2 adet uzun sosis (isteğe göre)
  • Kornişon turşu
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Sıvı yağ 
Patso

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle donmuş patatesleri fritöze veya sıvı yağla doldurulmuş tavaya alın.
  2. Patatesleri çevirerek kızartın. Kızartma işleminin ardından kağıt havlu üzerinde bekletin ve fazla yağını süzdürün.
  3. Başka bir tavaya 1 yemek kaşığı margarin koyun ve eritin.
  4. Yağ eridiğinde sosisleri üzerine alarak çevirerek kızartın.
  5. Sandviç ekmeğinin arasına önce kızarttığınız sosisi, daha sonra patatesleri koyun.
  6. Ekmeğin içerisine isteğe göre ketçap, mayonez, ve kornişon turşu ekleyin.
  7. Sandviç ekmeğini içindekiler taşmayacak şekilde kapatın ve tost makinesinde bastırın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo