Akdeniz Usulü Sandviç

Akdeniz Usulü Sandviç
02 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Akdeniz Usulü Sandviç için

Malzemeler

  • 1 haşhaşlı ekmek
  • 500 gr mantar
  • 1 demet fesleğen
  • 3 dal maydanoz
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 4 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çorba kaşığı kapari
  • 12 kiraz domates
  • Limon suyu
  • Tuz

İçecek için:

  • 4 portakal
  • 15 kayısı
  • 1 dilim kavun
  • 2 şeftali
  • 2 greyfurt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı bal (arzuya göre)
Akdeniz Usulü Sandviç

Nasıl Yapılır

  1. Fesleğen ve maydanozu temizleyip doğrayın. Sarımsak, zeytinyağı, dolmalık fıstık, peynir, kekik ve 2 tutam tuz ila ve edip robotta ezin.
  2. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin. Mantarları dilimleyip üzerlerine limonsuyu gezdirin. 1 kaşık yağı tavada ısıtıp mantarları kızartın.
  3. Ekmeği boyuna ikiye kesin. Parçaları ayırmadan enine dörde bölün. Dilimlerin arasına hazırladığınız fesleğenli pestososun üçte ikisini paylaştırın.
  4. Üzerine domates, mantar, kalanpesto sos ve kapariyi ilave edin. Üst ekmekleri üzerlerine kapatıp elinizle hafifçe bastırın.
  5. Kayısı ve şeftalileri dilimleyip çekirdeklerini çıkarın. Portakal ve greyfurtun suyunu sıkın.
  6. Kayısı, şeftali, doğranmış kavun, su ve balı blenderde ezip portakallı karışıma ekleyin. Bardaklara paylaştırın. Sandviç ile servis yapın.

Düşük kalorili avokadolu sandviç tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo