Zerdeçallı Ve Narlı Humus
31 Mart 2023

Türkiye, İsrail, Lübnan, Yunanistan ve Arap mutfağında sık sık tüketilen humus, en çok rağbet gören mezelerden biridir. 12. yüzyıldan beri sofralarda yerini alan bu besin, genellikle et ve balık yemeklerinin yanında servis edilir. Ana malzemeleri nohut ve tahin olsa da, nar, zerdeçal, biberiye, sumak gibi malzemelerle tatlandırılabilir. Mutluluk hormonunu yükseltirken, stres ve depresyon gibi sorunların giderilmesinde de etkilidir. Malzemeleriniz hazırsa, ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz zerdeçallı ve narlı humus tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Zerdeçallı ve Narlı Humus Kaç Kaloridir?

  • Zerdeçallı ve narlı humusun bir porsiyonu, yaklaşık 190 kaloridir. Protein ve demir içeren bu tarifi diyet listenize ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, klasik humus tarifini de deneyebilirsiniz.

Daha fazlası için kolay meze tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Zerdeçallı Ve Narlı Humus için

Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut (Akşamdan ıslatılmış olacak)
  • 1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş kabuğu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
  • 1 adet narın taneleri  
  • 1-2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım dal taze biberiye (Çok ince kıyılmış)

Servis için

  • 1 paket kereviz sapı
Zerdeçallı Ve Narlı Humus

Nasıl Yapılır

   

       
    
Servis Önerisi

Zerdeçallı ve narlı humusu, fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Nohutları bir gece öncesinden ılık suda bekletin. Böylece daha çabuk yumuşayacaklardır.
  • Pişen nohutları önce çatalla ezin, ardından mutfak robotunden geçirin.
  • Sarımsakları ezerken içerisine birkaç damla limon suyu sıkın. Ardından bu karışımı diğer malzemelerle birleştirin.
  • Humusu 2 gün içerisinde tüketmeye özen gösterin. Üzerini streçleyip buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo